22 Ocak 2014 Çarşamba

iOS 7 Cihazlara Play Station 3 Sixaxis Kontrol Desteği Geldi

Paylaş:Facebook Twitter Google+

Tablet ve telefonlarda oyun oynamak hepimizin severek yaptığı bir vakit harcama eylemi. Özellikle büyük kentlerde otobüslerde ve metrolarda telefonlarıyla tabletlerine başlarını gömmüş birçok kişi görmek mümkün oluyor. Özellikle telefondan oyun oynarken kontrolcülere elimizi koyduğumuzda ekran hepten küçülmekte. Bu da oyun oynama zevkini biraz aşağılara çekmekte. iPhone sahiplerinin de bu konudan oldukça müzdarip olduklarını herkes bilir. Zaten küçük olan ekrana parmaklarımızı koyarak bir futbol oyunu oynamak bir nevi işkence haline gelmekte.
Bu durum iPhone 6 ile değişeceğe benziyor. Artan ekran boyutu ve performans ile oyun oynamak oldukça keyifli hale gelebilir ama halen oyun deneyimi açısından eksik olan şeyse oyun kontrolcüleri. iPhone için değişik değişik oyun kontrolcülerini sizlere tanıtmıştık. Bunlardan en başarılısı olan Moga Ace Power MFI oyun kontrolcüsü ile ilgili teknik detaya buradan ulaşabilirsiniz. Bu tarz oyun kontrolcüleri gayet başarılı performans veriyorlar ama herkesin muhakkak bir kez bile olsun oynadığı Play Station 3 kontrolcüsünün oyun deneyimine verdiği katkının yanından bile geçemiyordu. Android cihazlar için Sixaxis Kontrol Desteği uzun zamandır kullanılabiliyor. Android telefonunuzda Root yetkisine sahipseniz Sixaxis Compatibility Checker programı ile (programı buradan indirebilirsiniz) bu desteği Android cihazlarımıza sağlayabiliyorduk.
iOS 7′nin JailBreak yapılması ile birlikte iOS 7 kullanan tüm cihazlara Play Station 3 Sixaxis kontrol desteğinin de önü açılmış oldu. JailBreak yapılmış cihazımızda ki Cydia marketten Controller for All uygulaması sayesinde evimizde kullandığımız Play Station 3 Sixaxis kolları iPhone ve iPad’lerde kullanmaya başlayabileceğiz. Cihazımızı HDMI kablo ile televizyona da bağlarsak evde bir oyun konsolu deneyimi yaşamak oldukça keyifli olacaktır. Şu anda Play Station 4 kontrolcüsü ile eşleşme yapamıyoruz ama programın yazılımcıları çok yakında Play Station 4 kontrolcüleri içinde desteğin sunulacağını söylüyorlar. Yazılımcının yapmış olduğu videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Konex Medya

SİTEMİZE HOŞGELDİNİZ.. Arkadaşlar İsteklerinizi Yorumlar Kısmına Yazarak Yardımlar Alabilirsiniz Oyun,Uygulama,Çözümler,Hatalar vb.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

2013 Bay AndroCep.

Tasarım | MyBloggerLab