29 Mart 2014 Cumartesi

Galaxy S2 İçin Manuel Android 4.1.2 Güncellemesi

Paylaş:Facebook Twitter Google+
Samsung Avrupa'da İspanya'dan başlayarak Galaxy S2 telefonlar için Android 4.1.2 güncellemesini dağıtmaya başladı. İlgili güncellemenin şu an itibariyle Türkiye'ye uğraması zor gözüküyor. Galaxy S2 için Android 4.1.2 güncellemesinin OTA (yani otomatik güncelleme) formatındaki gelişini beklemek istemeyenler için manuel olarak kurulumu anlattığımız bu yazımızın içeriğinde Odin kullanarak flaşlama işlemlerinin detaylarını ve de gerekli tüm dosyaları bulacaksınız.

Ön Hazırlık: Güncellemede İhtiyacınız Olan Dosyaları Buradan İndirin

Galaxy S2 telefonunuzun mobil işletim sistemini Android 4.1.2'ye yükseltmek için ihtiyaç duyacağınız dosyaları AndroidPIT sunucusu üzerinden indirebilirsiniz. Güncelleme işlemlerinizde aşağıda yer alan adımları takip ederken ihtiyaç duyacağınız dosyalar şu şekilde

Samsung Galaxy S2 için Android 4.1 Jelly Bean Custom Rom Yükleme İşlemleri

Uyarı

Samsung Galaxy S2 cihazınızda Cyanogen Mod 9.1 kullanmıyorsanız muhtemelen ROM yüklemesi sonrasında bazı kişisel verileriniz silinebilir. Bu bağlamda aşağıdaki adımlara geçmeden önce mutlaka telefonunuz içerisinde yer alan bilgileri backup yaparak yedeklemeyi ihmal etmeyin. Bu noktada Ultimate Backup Tool'u kullanabilirsiniz.
Custom ROM yüklemesi işlemlerinin doğru yapılmaması cihazınız için ciddi risklere yol açabilir. Bu anlamda bu forum girişi kapsamında anlatılanların Galaxy S2 cihazınız özelindeki uygulamalarından doğabilecek sıkıntıların sorumluluğunun size ait olduğunu göz önünde bulundurduktan sonra aşağıdaki adımları atınız. AndroidPIT'in tüzel ve de benim özel kişiliğim herhangi bir sorun için bu bağlamda sorumlu tutulamaz
Bu arada bu yazının Galaxy S2 GT - i9100 kodlu akıllı telefona yönelik olduğunun altını bir daha kalın bir kırmızı çizgi ile çizmek isterim.

1.Adım

Odin'i bilgisayarınıza indirin ve dilediğiniz bir isimle yaratacağınız bir klasörün (Örneğin:S2_Güncelleme) içerisine atın. 

2. Adım

Telefonunuzu kapatın. Cihazınızı 'Recovery Modu'na getirin. Galaxy S2'yi Recovery Modu'na getirmek için Açma Kapama + Home (Menü) + Ses açma tuşlarına aynı anda uzunca basın. Bu işlem sonunda arka fonda bir Android robotu olan seçeneklerin ekranda belirdiğini göreceksiniz.

3. Adım

Karşınızda çıkan ekran üzerinde ''ses açma'' ve ''ses kısma'' tuşları ile seçenekler arasında ilerleyebilir ve de ''açma-kapama'' tuşu ile seçim yapabilirsiniz. Bu adımda seçmeniz gereken seçenek  ise ''wipe data / factory reset'' oluyor. Sonrasında karşınıza çıkan ekranda ''Yes''seçeneğine tıklıyarak resetleme işlemini gerçekleştiriyorsunuz.. Aynı süreci ''wipe cache partition''seçeneği için de gerçekleştiriyorsunuz. 

4. Adım

Yukarıdaki adımları tamamladıktan sonra "reboot system now" seçeneğini yine açma-kapama tuşuyla işleme koyarak Galaxy S2 cihazınızın yeniden başlatılması komutunu veriyorsunuz. 

5. Adım

Telefonunuzu tekrar kapatın

6. Adım

Telefonunuzu açarak, cihazınızı ''Download Modu''na getirin. Galaxy S2'yi ''Download Modu''na getirmek için ''Açma Kapama + Home (Menü) + Ses Kısma'' tuşlarına aynı anda uzunca basın. Karşınıza ''Downloading'' ibaresi çıkacak.
Uyarı: Bu adımda arka fonda Kies'in çalışmadığına emin olmanız gerekiyor. Bu noktada size Task-Manager yani Görev Yöneticisi'nden çalışan programları kontrol etmenizi öneriyorum

7. Adım

Bilgisayarınızda Odin'i başlatın

8. Adım

Yukarıda yer alan ekran görüntüsü üzerinde ''PDA'' nın yanında yer alan pencereye şu (I9100XWLS8_I9100XXLS8_I9100FOPLS3_HOME.tar.md5) dosya gelecek şekilde seçim yapınız. Bu noktada ekran üzerinde yer alan ''Re-Partition'' seçeneğinin seçilmediğine emin olun.

9. Adım

Galaxy S2 ile bilgisayarınız arasındaki bağlantıyı USB kablosu ile yapınız (Bu adımda kullandığınız USB kablosunun kaliteli olmasına dikkat ediniz. Samsung USB kablolarının bu tip işlemlerde sıkıntı çıkarabildiğine dikkat). Bağlantı yapıldıktan sonra sol üst kısmında yer alan  0: [COM13]  kutucuğun sarardığını göreceksiniz. Bu açıklamanın ''13'' olan uzantısının ''12'' olması durumu da söz konusu olabilir. Bu Odin'in S2 cihazınızı tanıdığı anlamına gelir.

10. Adım

Yukarıdaki ekran üzerinde  yer alan ''Start'' tuşuna basınız ve arkaya yaklaşınız. Bu adım sonrasında ilgili ekranın sol üst kısmında ''PASS'' isimli bir ibare görüntülenecek. Böylece Galaxy S2 telefonunuzu Android'in güncel sürümü Android 4.1.2'ye yükseltmiş olacaksınız.
Eğer yukarıdaki adımların takibinde telefonunuz boot işlemleri sırasında uzun süre bekleme yaparsa sakın paniğe kapılmayın. Bu durum bu tip ROM'ların kurulumunda sık olarak karşınıza çıkabilecek bir durumdur. Bu tip durumlarda cihazınızın açma-kapama tuşuna uzun süre basılı tutarak telefonunuzu kapatın. Sonrasında ise birinci ve üçüncü adım arasını tekrar edin. 

Konex Medya

SİTEMİZE HOŞGELDİNİZ.. Arkadaşlar İsteklerinizi Yorumlar Kısmına Yazarak Yardımlar Alabilirsiniz Oyun,Uygulama,Çözümler,Hatalar vb.

1 yorum:

 

2013 Bay AndroCep.

Tasarım | MyBloggerLab